20100715

Harga Minyak Naik ? Okay Fine.


lepas ambik lesen kete masa umor 17 tahun dulu, trus bawak kete auto. masa tu tak dapat kete lagi. tapi ade kete kakak la kan. gune jela.

sampai la bile dah ade kete sendiri, and still auto jugak. tak penah bawak manual. lupa trus macam mana nak bawak kete manual. hihi. loser ke ?

arini dengan yakinnye saya dah menggerakkan kete manual. dah 2 hari dah. okay jugak. rasa excited. alah, excited la kan sebab dah berkurun lame la kan tak bawak manual. tiba2 rasa nak beli kete manual jek. 0_o




saje nak buat link. malas nak print screen berita terkini hiburan sensasi tu. sebab nye berita panjang .

okay minyak naik 5 sen ? baru jek berpikir2 nak pakai kete manual lak pasni. tujuannye nak save minyak. mane la tau tiba2 minyak naik macam tahun2 lepas kan. tup tup dah memang naik dah. 5 sen jek ?

5 sen je ? eh, banyak liter jugak tu. ngeh ! nampaknye impian main2 nak pakai kete manual ni memang kena serius ni. memang nak kena pakai kete manual yang mini la pasni. kot2 naik banyak pulak. camne ?

okay gula pun naik. tong gas pun naik jugak ! aiyoooooo.

pasni minum air suam jela. takde gula. sihat pun sihat. kat kedai mamak pun free. pegi keje naik basikal jek. boleh exercise sikit. jadi makin sihat. kurus pomboley. amacam ?

ade tak sesape yang mempunyai otak yang terlebih kreatif yang boleh cipta basikal yang ade payung besar ? takde la kena hujan dan panas terik. boleh ?

tu saje.

bye

note : kete besar simpan utk long distance. yg dalam kawasan sewaktu dengannye, viva okay tak ?

3 comments:

  1. ada yang naik hangin nanti..hehe

    Entri terbaru chekgu

    nak header percuma tak?

    ReplyDelete
  2. aku pasrah minyak naik....tangki minyk tetap kne isi....

    ReplyDelete

jom komen